post

Китайският технологичен гигант Huawei представи на провеждащия се в момента Световен мобилен конгрес в Барселона новия умен часовник Huawei Watch 2. Моделът комбинира свързаността на смартфон, умните приложения и данните за спортната и физическа активност на потребителите, под формата на стилен ръчен часовник. Устройството беше представено лично от Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group на официалната пресконференция на компанията, в присъствието на близо 2000 журналисти от целия свят. В събитието взе участие и кореспондент на Pixelmedia.bg.

„В днешната ера на фрагментирана информация, истинската функция на технологията е да носи удобство и свързаност, без да нарушава ежедневието на хората. Ние искахме да създадем продукт, който да пасва на личностите, които желаят да изследват нови хоризонти в своето изразяване, и имат нуждата да останат свързани със своите устройства. С този продукт няма нужда да бъдете залепени за смартфона си. Независимата свързаност и смарт приложения, които могат да бъдат използвани от китката ви, означават че може да спортувате и да оставите телефона настрани, знаейки, че няма да пропуснете важно съобщение. Здравето и щастието са важни за модерния потребител, но традиционните устройства за мониторинг са прекалено сложни и често биват използвани за определено време. Ние искахме да въведем най-новата технология за мониторинг в едно стилно и умно устройство, което не само ви поддържа в добро здраве, но спомага за улеснение на вашето ежедневие“ – заяви Ричард Ю по повод на премиерата.

447

Huawei Watch 2 наследява класическия дизайн на оригиналния Huawei Watch, същевременно интегрирайки нови иновации за по-добро потребителско изживяване и активен и приятен начин на живот. Захранван от Qualcomm Snapdragon Wear 2100 процесор, часовникът има версия, поддържаща 4G комуникации, позволявайки на потребителите да изпращат съобщения или правят обаждания, независимо от мобилния телефон.

Устройството също включва съвместимост с най-новите приложения за активен и полезен начин на живот. То поддържа новата операционна система Android Wear 2.0.

Благодарение на независимата мобилна свързаност и вградения GPS чип, хората могат да отговарят на обаждания и съобщения, да използват независими приложения като Uber, Foursquare и Facebook Messenger. Иновативният дизайн означава, че тази допълнителна свързаност не е за сметка на качеството. VoLTE поддръжката и двойният микрофон, изолиращ шумовете, спомагат за една стабилна и ясна телефонна връзка.

Watch 2-general-angles-sports-grey-leftfront

Освен SIM версията, работеща с мобилни оператори, Huawei Watch 2 предлага също eSIM версия (достъпна само за определени държави). Някои оператори по света включват също услугата „one-number-multi-SIM (един-номер-много-сим карти). Няма нужда от нов номер, тъй като часовникът и вашият мобилен телефон могат да споделят един и същ номер.

Huawei Watch 2 е също така фитнес устройство, което използва няколко сензора с модерни алгоритми с фитнес съвети и прави спортуването по-ефективно. Внедрените смарт сензори събират обширни данни за активността на потребителя, включително дистанция, скорост, стъпки, пулс, диапазон на сърдечната честота, калории, ход, маршрут и други.

Watch 2-general-angles-sports-orange-leftside

Huawei Watch 2 има класически дизайн на ръчен часовник, който интегрира неговите смарт характеристики и спортни функции, същевременно изглеждайки стилно. Часовникът се адаптира към индивидуалния стил на потребителя, посредством класическите и спортни опции в дизайна. HD дисплеят подлежи на персонализация с множество дизайни на тапети, позволявайки на потребителите бърз достъп до техните любими и най-често използвани приложения. Като допълнение към хронографския дизайн, Huawei Watch 2 включва керамичен панел с добро качество и удобно усещане при носене.

Huawei и премиум лайфстайл марката Porsche Design разширяват партньорството си и с представянето също по време на конгреса на новия умен часовник Porsche Design HUAWEI SmartWatch. След успешния Porsche Design HUAWEI Mate 9, пуснат през ноември 2016 г., новият часовник обогатява допълнително работата на потребителя. Партньорството между двете компании съчетава последните иновации в технологиите с функционален дизайн, създавайки баланс между между естетиката и приложението. Porsche Design часовникът комбинира най-новите функции за проследяване на физическата активност. За тези, които искат стил и съдържание, той проследява професионално фитнес упражненията и има най-новите интелигентни функции и елегантен дизайн – всичко това от китката на потребителя.

Huawei Watch 2 се очаква да бъде наличен в България най-късно до месец май.

Watch 2-FAMILY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *