post

Dell Technologies представи на провеждащия се в момента Световен мобилен конгрес в Барселона новата серия Internet of Things решения Dell Edge Gateway 3000, която предлага на клиентите гъвкавост, свързаност и информация в реално време в среда с тежки условия и малки пространства. Тя включва три уникални модела, насочени специално за индустриалната автоматизация, енергетика, транспорт и Digital Signage пазара. Припомняме, че мобилният конгрес събира над 100 000 специалисти от областта на телекомуникациите, онлайн услугите и други технологични сфери. На събитието е и кореспондентът на Pixelmedia.bg Александър Александров.

Със серията 3000 Gateway клиентите ще имат възможност безопасно да прехвърлят и анализират важни данни от края на мрежата, за да събират информация в реално време от физически места. Идеалното внедряване включва локации като превозно средство, хладилно ремарке, отдалечена нефтена помпа в пустинята, цифрови знаци в асансьор или вътре в HVAC системите на покрива на казино.

Днес клиентите търсят по-бърз анализ в реално време на огромните количества данни, които генерират устройствата в техните мрежи, за да взимат прецизни решения незабавно. За някои е твърде скъпо да преместят всички данни в края на мрежата, където са устройствата, до центъра за данни. Изчислението в края на мрежата помага да се определи кои данни представляват интерес, кои са релевантни и трябва да бъдат изпратени обратно към центъра за данни или облака за допълнителен анализ и по-дълготрайно съхранение, като спестява честотна лента и намалява разходите и притесненията по отношение на сигурността.

Dell предлага цялостно портфолио за инфраструктурата, от края до ядрото до облака, за индустриални IoT решения, които включват всичко – от решения свързани с Edge Gateways, сигурността и управляемостта, инфраструктурата и свързаността на центъра за данни.

„Броят на свързаните устройства става все по-голям и по-голям и ние знаем, че умните изчисления в края на мрежата са от критично значение. IoT продължава да подобрява обслужването на клиентите, движи растежа на бизнеса и подобрява живота на хората, като го прави фокус на стратегиите на организациите за дигитална трансформация,“ казва Дермот О’Конъл, вицепрезидент на отдел „OEM и IoT решения“, EMEA в Dell EMC. „Малките и мощни устройства от Серията 3000 отварят нови възможности за нашите клиенти и партньори да управляват по-добре своите данни и да създават значими неща.“

Серията Gateway 3000 се присъединява към утвърдената линия на Dell за хардуер за IoT, включително серията Edge Gateway 5000 и серията Embedded Box PC 3000 и 5000. С всички решения могат да се ползват услугите за поддръжка „от край до край“ на Dell, включително Базовата гаранция на хардуера или по избор, Dell ProSupport, в продължение на до пет години, както и услугите за внедряване на Dell. ProSupport за серията Gateway 3000 включва проактивна, автоматизирана поддръжка, 24×7 достъп до инженери на ProSupport и Advanced Exchange, за да се сведе до минимум времето на принудително бездействие с бърза смяна на елементи. Налична е също преквалификация с 65+ технология и доставчици на услуги в рамките на всепризнататаi Партньорска програма на Dell за решения за IoT, включване в над 20 мащабируеми IoT проекта с възможност да бъдат повторени и опции за финансиране чрез Финансовите услуги на Dell. Серията Gateway 3000 е създадена от експертен екип на Dell от опитни продуктови инженери и е преминала строг процес на изпитване в 10 стъпки в нашите лаборатории за IoT. Продуктовата линия е проектирана въз основа на десетки хиляди часове обратна връзка чрез консултиране на клиенти, индустриални консорциуми и обратна връзка от пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *