post

Netflix има кино услуга, която ви позволява да гледате повече филми всеки месец на цена от 8 до 10 долара. Оказва се обаче, че MoviePass има и друга функция – вградено проследяване на местоположението, което звучи наистина страховито.

Главният изпълнителен директор Мич Лоу споделя, че компанията получава огромно количество информация, като може да проследи как потребителите се придвижват от дома си до киното и къде отиват след като гледат филм. Заслужава ли си да продадете подобна информация, срещу намаление на цената?

Всъщност тези усъвършенствани функции за проследяване на местоположението, не са включени в декларацията за поверителност. Вместо това се споменава единичен рикуест когато избирате киното, който ще се използва за подобряване и персонализиране на услугата. Озадачаващо е, че Лоу говори така искрено за проследяването на местоположенито. Той направи това по време на срещата на Entertainment Finance Forum миналата седмица, а презентацията му беше озаглавена „Данните са новия петрол:как ще се печели от филм?“ Очевидно Лоу се похвали с данните, до които MoviePass има достъп, и които включват адреси, полезни за демографската информация, но всичко звучи страховито и потенциално опасно за самоте потребители.

Целта на компанията разбира се не е да улесни хакерите в намиране на информация за вас. Тя просто иска да ви помогне да планирате цялата си вечер създавайки „кино нощ“, а за да го направи има нужда от достъп до местоположението ви. В отделно изявление компанията подчертава, че няма намерение да продава тези данни на трети страни и разглежда маркетинга, базиран на местоположението, като начин да подобри самото изживяване, създавайки допълнителни възможности за абонатите си. Данните ще се използват за да бъдат информирани те за потенциални ползи, като отстъпки за транспорт, купони за близки ресторанти и др. подобни възможности. След доклада на Лоу обаче, това обяснение може би не е достатъчно. MoviePass трябва да информира своите клиенти какво точно се случва с техните данни, какво се събира и съхранява и колко дълго. Към момента единствената възможност да се избегне това събиране на данни е чрез настройките на телефона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *