post

На 20 април в Националния археологически институт с музей при БАН се състоя официалното завръщане на Moto на нашия пазар. След като през 2014г. технологичната компания и лидер в компютърния бизнес Lenovo придоби марката от Google срещу $2,91 млрд, днес тя бе официално представена на българския пазар като част от голямото семейство на компанията.

Събитието започна с поглед, насочен към всички онези емблематични модели Motorola: StarTac 75+ с издърпваща се антена от 1997г., нестандартния V70 с кръгло екранче и плъзгащ се настрани капак и лъскавата играчка на 2007г. – Motorola Razr V8. Петнадесетте изложени модела ни припомниха времената, когато указателят събираше едва 100 записа, а батерията издържаше до 6 дни, като Motorola TimePort 260 с живот на 500mAh батерия до 150 часа. Размерът има значение, когато говорим за мобилни телефони, и от Lenovo ни впечатлиха със солидната първа Motorola, с която спокойно можете да развиете мускулите на ръката си по време на разговор. На другия полюс обаче видяхме и миниатюрния PEBL U6 с височина едва 8 см и ширина – 4 см. Пътешествието в музея по еволюционния път на Moto ни отведе от уникалните антики, които бележат “началото-на-всичко”, до изчистените и стилни нови смартфони от портфолиото на известния с иновационния си дух бранд – Moto G и X серията – Moto X Play, Moto X Style и Moto X Force.

Moto G е най-достъпното устройство от серията Moto, при което фокусът пада върху водоустойчивостта, доказана чрез покриване на IPX7 стандарта, 5” дисплей с Corning Gorilla Glass покритие и 13 MP камера с двуцветна светкавица за реалистично улавяне на цветовете. Интересни функции като Moto display, която позволява проверка на известията и дори shuffle на траковете в музикалния плейлист без отключване на устройството, правят използването на смартфона лесно и приятно. Той ще се предлага на цена под 400 лева у нас, позиционирайки се в средния клас.

С Moto X Play Lenovo дръзко навлиза във високия клас устройства. Неговата 21 MP камера заснема ясни и наситени кадри, а 5,5” дисплей ги изобразява по-динамични от всякога. 3630 mAh батерия издържа часове наред, така че никога няма да останете без батерия по средата на пътешествието си във времето. Водоотблъскващото покритие на този модел е един от най-отличителните му белези.

Най-добрата камера в серията е притежание на Moto X Style. Тя е 21 MP с нулево забавяне на затвора и балансираща цветовете светкавица. Джаджата е с TurboPower зареждане, благодарение на което получавате до 10 часа време за работа и забавление само с 15-минутно зареждане. И тук корпусът е със специфичното водоотблъскващо покритие в три цвята – черен, бял и бамбук.

Moto X Force е несъмнено най-забележителна част от Moto портфолиото. Първият в света нечуплив дисплей и водоустойчивото покритие го превръщат в звездата на серията от хардуерна гледна точка. 3760 mAh батерия и TurboPower-a го правят издръжлива джаджа, която може да се контролира само с гласови команди. Motorola Assist пък е поредната маниашка функция, чрез която телефонът разпознава къде се намирате и изпраща съобщение на всички, които ви търсят, докато шофирате, или изобщо не допуска обаждания, когато спите блажено след натоварен работен ден. Moto X Force е във високия клас устройства и се предлага на цена от 1 499 лева.

“С придобиването на Motorola в началото на 2014-та година Lenovo получи възможност да присъедини един бранд икона с иновативно ноу-хау и знакови постижения в индустрията. Освен хилядите патенти, разпознаваема марка и професионален екип от едни от най-добрите инженери и дизайнери в света, със закупуването на Motorola Lenovo затвърди намерението си да бъде лидер не само в пазара на компютри и таблети, но и в този на смартфоните. В ниския и средния ценови клас остава нашия суббранд Lenovo Vibe, а във високия ще се позиционираме с премиум марката Lenovo Moto.”, заяви Владислав Иванов, мениджър на бизнеса със смартфони на Lenovo за Югоизточна Европа.

Всички смартфони от серията Мoto са с чист Android Lollipop и вече могат да бъдат открити в търговската мрежа у нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *