post

През последните години Motorola се превърна в синоним на добри и достъпни телефони, благодарение на супер популярната си линия Moto G. Компанията се впусна във високия клас с рестартирането на марката RAZR, но освен цената, сгъваемият телефон нямаше много общо с останалите флагмани. Сега обаче това ще се промени, след като Motorola представи Edge+, който предоставя всичко характерно за един флагман от 2020 година. Устройството е придружени и от още една, олекотена версия Edge, а дизайнът му включва извити ръбове на 6.7 инчовия дисплей, който се огъва на 90 градуса от двете страни, придавайки му много елегантен вид. Съотношението на екрана е 21:9, което го прави много висок, но и по-удобен за хващане. Motorola е добавила и някои софтуерни функции, които ще се възползват от допълнителното пространство, така че то няма да е само за красота. Най-вълнуващата от тях е възможността да се поставят бутони за задействане, които можете да натиснете с показалец, докато играете.

В ъгъла на дисплея има малка дупка за селфи камерата, а задния панел е с изчистен дизайн, прекъснат само от сравнително малката формация на камерата, където са разположени два сензора. Edge+ се предлага в три цвята – Thunder Grey и Smoky Sangria, а Edge ще е в Midnight Magenta и Solar Black.

Компанията доказа, че място за 3.5 мм жак все още може да се намери и през 2020 година, а Edge+ тежи 203 грама, но основателната причина за това е огромната му 5000 mAh батерия. Всъщност двата модела споделят едно и също тяло, а разликите им са предимно вътрешни. Edge+ има всичко, присъщо за един съвременен флагман – от 10 битов дисплей с висока честота на опресняване до DDR5 RAM и мощна батерия. Дори и с включена опция 90Hz, той трябва да издържи два дни, а бързото зареждане не е от най-мощните, но компанията е дала приоритет на капацитете на батерията, пред скоростта на зареждане, изтъквайки че няма да ви се налага да го зареждате често. Както вече споменахме, двата елефона имат жак за слушалки, но това не е единственото усилие, положено за по-добро аудио изживяване. Motorola нарича говорителите на Edge+ “най-мощните стерео говорители”, те са настроени от Waves, наградена от Grammy компания и звучат наистина добре. Това, което може би липсва е IP68, телефоните имат “водоотблъскващ дизай”, както го нарича компанията и са тествани в съответствие със стандартите IP68, но нямат официален сертификат.

Камерите също са на ниво, 108 мегапикселовият сензор е тук, но Motorola го използва по различен начин, избирайки да комбинира само 4 в 1, вместо 9 в 1 като Samsung. Това означава, че Edge+ прави 27 мегапикселови снимки, но с базова памет от 256 GB това не би трябвало да е проблем. Другото интересно е, че компанията използва ултра широкоъгълната камера и за макро снимки, което позволява да се съсредоточите върху обекта от много близо. Night Vision е нощният режим, който също е впечатляващ.

Що се отнася до софтуера, My UX на Motorola добавя само някои функции върху последната версия на Android, позволяващи допълнителна персонализация – собствени теми, шрифтове, форми на иконите и дори анимации при четене на пръстовите отпечатъци. Това е нужно, за да се възползвате максимално от дисплея с извит ръб, а персонализираните менюта, които можете да поставите отстрани, бутоните за игра, индикатора на батерията и светлинните нотификации са част от това изживяване.

Цената на Edge+ е 999.99 долара, а телефонът ще се продава ексклузивно от Verizon от 14 май. За Edge все още няма цена и дата на пускане на пазара, а повече подробности ще има през лятото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *