post

За предстоящо автоматично обновление на Internet Explorer беше обявено през декември 2011 г. Това сега става реалност за повечето потребители на Windows. Автоматично обновяване на браузъра на Microsoft става за първи път и се прави с цел безопасност – използването на Windows Update ще предпази потребителите от мошеници, предлагащи  опасен софтуер замаскиран като ъпдейт.
Програмата за автоматично обновяване беше стартирана в края на миналата година за потребителите на Австралия и Бразилия. От февруари ъпдейтите на Internet Explorer ще станат достъпни чрез услугата Windows Update и за потребителите на други страни.
Преди потребителите, предпочитащи да получават  обновление за Internet Explorer чрез Windows Update трябваше самостоятелно да разрешават инсталирането. Сега ъпдейтите на Internet Explorer ще се инсталират на компютрите автоматично, без участие на потребителя, заедно с други важни системни обновления. Разбира се, те ще се инсталират ако е активна функцията Windows Update, която между другото се използва от 90% от потребителите на Windows.
Обновленията ще обновят IE7 и IE8 на компютрите с Windows Vista SP2 и Windows 7 до версия IЕ9. Потребителите на Windows XP SP3 пък ще получат браузър  IЕ8. Но ако не възнамерявате да обновявате своя  Internet Explorer, можете да откажете тази възможност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *