post

Българският преподавател Росен Ралчев от 164 Испанска езикова гимназия “Мигел де Сервантес”  в София беше отличен с втора награда на образователния форум Microsoft Global Educators Exchange, който се проведе в Торонто, Канада. Ралчев е работил в екип с учители от ЮАР, Шри Ланка, Чехия и Индонезия.

 „Фокусът на моя отбор беше как да подобрим индивидуалния подход при работа с деца със специални образователни потребности. Проектът ни се състоеше в добавяне на нови функционалности в Microsoft Forms. Работихме върху възможност за създаване на банки с въпроси с опция към тях да се добавят тестове, които се определят на случаен принцип от приложението и са различни за всеки ученик. Също така работихме по внедряване на опция за Text-to-speech в приложението за равен достъп на деца със зрителни проблеми“ коментира Росен Ралчев.

Edu Forum Teachers

Microsoft Global Educators Exchange събира на едно място преподаватели от 83 държави, които споделят успешните си учителски практики и обсъждат нови идеи в образованието. В тазгодишното издание на форума взеха участие над 50 преподаватели от 18 страни в Централа и Източна Европа. Те работиха по проекти, свързани с дигиталната трансформация в образованието, персонализиране на учебните процеси и интегрирането на STEM в учебния материал. В рамките на седмица преподавателите работят съвместно, за да индентифицират належащи проблеми в образованието и представят идеите си за тяхното разрешаване пред жури, което селектира най-иновативните проекти. Освен от България, сред наградените са и преподаватели от Сърбия, Литва, Чехия, Русия, Словения, Кипър, Азербайджан, Малта, Хърватска, Украйна, Словакия и Армения.

Освен Росен Ралчев, във форума взеха участие още четирима учители от България – Величка Дафчева от ОУ “Райно Попович”, Карлово, Таня Сребрева от СУ “Проф. д-р Асен Златаров” Първомай, Гергана Петрова от ПМГ “Акад. Боян Петканчин”, Хасково), Иван Гьонов от 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *