post

През последните седмици Microsoft отново влезе в новинарския поток със своя проект Andromeda, преносимата концепция, за която отдавна слушаме, но изглежда по нея има още работа.

Вътрешни източници на Thurott посочват някои от причините за отлагането на премиерата на Andromeda за следващата година. В момента компанията е обезпокоена от объркването на марката Surface, която вече се сямта за пионерска и премиум марка за лаптопи и конвертируеми таблети. Ако по-малко устройство, с по-малка мощност за обработка и не толкова съвършено изпълнение на двустранния конвертируем дизайн, бъде пуснато на пазара, то може да развали репутацията на Surface Pro, Surface Book и Surface Laptop. Отделно от това новият високопроизводителен ARM чип на Qualcomm няма да е готов до края на тази година, а работата по него ще отнеме поне още една година, което също потвърждава, че Andromeda ще бъде отложен за тогава и може би изцяло преработен.

За съжаление ще се наложи да изчакаме още, за да видим съвършеното джобно устройство на гиганта, но от друга страна чакането може би ще си заслужава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *