post

Microsoft обяви, че въвежда график за редовно обновяване на Windows 10 и Office, съобщава ZDNet. Компанията ще пуска обновления за двете платформи по два пъти всяка година – през март и септември.

Целта е да улесни системните администратори в планирането на работата им. Досега Microsoft пускаше обновленията в различни дати, когато стане готова с тях. Това създаваше доста обърквания и хаос.

С новия график трябва да се въведе ред и в самата компания. Тя няма да отлага пускането на цяло обновление само, защото работата по една или две нови функции върви по-бавно. Вместо това тези функции просто ще останат за следващия редовен ъпдейт.

Първото обновление по новия график носи кодовото име Redstone 3 и ще е готово през септември т.г. Microsoft ще обяви повечето новости в него през следващия месец. Освен това Microsoft допълва, че ще поддържа всеки нов ъпдейт в продължение на 18 месеца. Същото важи и за обновленията на Office и Office 365.

Компанията съобщи и друга промяна. Считано от 13.10.2020 г. Office 365 ProPus ще бъде единствената версия на Office с абсолютно всички функции, приложения и ъпдейти. Потребителите на останалите версии може да не получават всички нови функции или те да идват със забавяне. За сега компанията не коментира и плановете за следващата версия на Office, която най-вероятно ще е готова след 2 или 3 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *