post

Последната актуализация Creators Update на Windows Mobile 10 се оказа изключително ограничена и предназначена за едва 13 модела смартфони, от които само 6 са с марката Lumia. Microsoft премахна и приложението Upgrade Advisor, което позволяваше на Windows Phone 8.1 телефоните да се актуализират до Windows Mobile 10, а Windows Insider програмата вече не предлага нови версии на операционната система за тези устройства. Така, ако потребителите решат да свалят текущата версия на операционната система до 8,1, вече нямат шанс да се върнат към по-новия ъпдейт.

Всичко това изненада неприятно и без това малобройните фенове на операционната система и е в разрез с обещанията на компанията от миналата година, че ще подпомогне разпространението на Windows Mobile 10 и ще увеличи търсенето на линията Lumia.  С неприлично малкия си пазарен дял, мобилната операционна система на гиганта е направо обречена, а разочарованите й фенове явно ще трябва да се уташат с покупката на Galaxy S8 или iPhone 7, където перспективата за бъдещи ъпдейти не е така мрачна.

Като стана въпрос за Galaxy S8, Microsoft явно е на мнението, че ако не можеш да победиш врага, трябва да се обединиш с него и в резултат на това на пазара се появи Microsoft Edition Galaxy S8, който ще съдържа приложенията на компанията Office, One Drive, Skype и Outlook. Всъщност това въобще не е лоша идея, тъй като гигантът е собственик на много Android патенти, но е още един пирон в ковчега на собствената му операционна система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *