post

Microsoft взе решение да изключи Outlook Web App за iPhone, iPad и Android, като вместо него настоява потребителите да изтеглят и инсталират самостоятелното приложение Outlook, което се превърна в „award-winning app”.

OWA ефективно функционираше като среда между уеб базираното и пълноценното приложение, като предлагаше функции, които могат да се намерят само в нейтив приложението, като синхронизиране на контакти и известия само с един клик.

Microsoft обясни, че е решила да прекрати приложенията от април, премахвайки ги от App Store и Google Play, като ще уведомява потребителите чрез съобщения в тях и ще ги насочва да изтеглят самостоятелното приложение Outlook за своята платформа. От 15 май приложенията ще спрат да работят съвсем, а всички потребители на Office 365, които ги отварят, ще бъдат уведомявани, че са преустановени и насочвани към съответните варианти. Така компанията ще рационализира портфолиото си с приложения, а Outlook за iOS и Android има архитектура изцяло захранвана от Microsoft Cloud и е с 4.5+ звезди в магазините на двете операционни системи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *