post

Очаква се скоро конзолата Microsoft Xbox за поддържа клавиатура и мишка. Това в момента е възможно единствено за играта “Minecraft”. Благодарение на партньорството на гиганта с компанията Razer обаче скоро ще видим специалната Razer Turret предназначена за конзолата.

От компанията изтекоха документи потвърждаващи, че ще се появи поддръжка за Xbox на някой от най-горещите PC заглавия като DOTA 2, Overwatch и други. Това според нея ще позволи на геймърите да се насладят максимално на игрите.

Документите съдържат допълнителни указания към разработчиците за поддържка на клавиатура и мишка към техните заглавия като последните имат пълната свобода на действие как да направят устройствата удобни за геймърите като трябва да помислят и как да направят едновременно да работи геймпада, когато е свързан с клавиатурата и мишката.

Ще бъдат блокирани неразрешените периферни устройства, които биха попречили на правилната работа на администраторите.

Ще се добави и поддържка за USB мишките с Windows към Xbox. Засега обаче допълнителни драйвъри и Bluetooth няма да се поддържат.

От компанията все още няма официално изявление, въпреки че преди няколко месеца се заговори за подобно решение за гъвкавост между геймпада и клавиатурата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *