post

Microsoft се готви да интегрира своя асистент Cortana в мобилните приложения на Outlook за iOS и Android, според източници, запознати с плановете на гиганта.

Към момента Cortana може да изпълнява различни действия, свързани с имейли на поддържаните устройства, но не може да бъде извикан в Outlook. С тази интеграция, потребителите ще могат да чуват своите имейли, прочетени на глас, както и да им отговорят по същия начин. Детайлите все още не са ясни, но според същите тези източници, командните фрази като „What’s my email?” или искане да се прочетат съобщенията само от даден контакт.

Интеграцията на Cortana ще позволи на потребителите на популярния мобилен имейл клиент да слушат и отговарят на имейлите гласово, което ще е особено полезно при пътуване с автомобил, а Microsoft вече я тества директно в Outlook Mobile, което ще работи с Bluetooth и ще чете съобщенията на глас. Всъщност най-новата версия на iOS е свързана с Cortana, а приложението на асистента получи и поддръжка за iPad миналия месец, след като преди това компанията го актуализира за iPhone през октомври миналата година с обновен интерфейс и подобрена производителност. Microsoft и Google имат публикувани приложения, посветени на техните асистенти в App Store, които пряко се конкурират със Siri, но Apple все още не им позволява пълна функционалност на своите устройства. В момента интеграцията на Cortana се тества само вътрешно в компанията и може би, ако обратната връзка е положителна, гигантът ще пусне публични бета версии за двете операционни системи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *