post

Microsoft разкри подробности за своята следваща игрова конзола, известна с кодовото название Project Scorpio. Официалното представяне на устройството се очаква на 11 юни, в навечерието на изложението E3 (Electronic Entertainment Expo) 2017 в Лос Анджелис. На пазара конзолата ще се появи за Коледните празници.

Графичната производителност на Project Scorpio достига 6 терафлопс. Тя може да обработва 4К игри при скорост 60 кадъра в секунда и висококачествено съдържание за виртуална реалност.

Конзолата е снабдена с процесор на AMD с осем 16-нанометрови х86 ядра с честота 2,3 GHz, графика с 40 изчислителни ядра с честота 1172 MHz, 12 GB GDDR5 видеопамет с пропускателна способност 326 GB/s, 2,5 инчов хард диск с капацитет 1 ТВ и оптично устройство 4K UHD Blu-ray.

Разработчиците на игри обаче ще могат да използват само 8 GB видеопамет, тъй като 4 GB са отделени за нуждите на системата. При това, съществуващите игри с качество 1080р ще могат да се преобразуват по такъв начин, че играта да изглежда добре и на 4К телевизор.Scorpio 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *