post

Въпреки, че само няколко седмици ни делят от тридневната конференция на разработчиците в Сиатъл, Microsoft вече рекламира голямо събитие на 2 май в Ню Йорк, на което ще бъдат представени потребителски продукти.

Някои източници твърдят, че на него е малко вероятно да видим дългоочаквания Srface Pro 5 или Surface Phone. Може би гигантът ще представи повече продукти, свързани с започналия вече Windows Creator Update, като акцентът ще бъде върху творчеството, 3D и технологията на смесената реалност, която работи с HoloLens, но не и нов хардуер, който ги поддържа.

Като споменахме HoloLens, възможно ли е компанията да представи потребителска версия, която ако е предназначена да работи с Windows PC да е много по-евтина от текущата? Може би на сцената ще се появят Acer Mixed Reality Headsets, но възоснова на тага на събитието – #MicrosoftEDU, можем да предположим, че именно образованието ще е в центъра на вниманието. Microsoft се опита да се наложи в тази пазарна ниша през последните месеци, но Google все още притежава 51% от пазара на образователни системи в САЩ. През януари компанията представи персонални компютри с цена под 300 долара и система за административен софтуер, наречена InTune за учебните заведения. На пролетното си събитие може би ще разкрие повече за плановете си в тази сфера. Всичко това ще стане ясно на 2 май, а до тогава можем само да гадаем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *