post

Компютрите вече са неразделна част от ежедневието ни и именно заради това Microsoft разработи Project Torino, който предоставя език за програмиране и големи, пъстри играчки, наречени „pods”, които могат да се използват за да научат децата със зрителни увреждания на концепцията на кодиране.
Идеята е да се помогне на малчуганите на възраст между 7 и 11 години, да се запознаят с начина на мислене и да се облекчат учителите, които нямат кой знае какви познания в областта на програмирането. В допълнение към обучението, децата които играят с тези играчки, могат да използват придружаващите ги приложения за кодиране и да създават текстово базирани проекти.
Microsoft твърди, че проект Torino е създаден в тясно сътрудничество с дузина млади студенти от Великобритания, които са помогнали той да стигне до сегашното си ниво. Първоначално екипът избира бели играчки, но тъй като цветовете биха помогнали на децата с увреждания в зрението, те биват оцветени в ярки тонове.
Идеята ще бъде разширена и ще даде възможност на повече от 285 милиона души по света, които страдат от подобни увреждания, да се запознаят по този така атрактивен начин с кодирането.
Microsoft работи с Royal National Institute for the Blind във Великобритания, за да направи достъпен проекта за 100 деца още тази есен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *