post

Microsoft потвърди, че придобива GitHub – най-голямата онлайн услуга за съхранение на Git хранилища и централна точка за съвместна работа на милиони разработчици и проекти. Голямата сделка в технологичния свят възлиза на 7,5 милиарда щатски долара, въпреки че придобиваната компания никога не е отбелязвала твърде големи печалби. Придобиването ще бъде платено с акции на технологичния гигант.

Бившият главен изпълнителен директор на Xamarin, Нат Фридман, който сега е корпоративен вицепрезидент на Microsoft, ще стане главен изпълнителен директор на GitHub. Основателят на GitHub и бивш главен изпълнителен директор Крис Уанстрат пък ще работи в Microsoft по стратегически софтуерни инициативи.

“Microsoft е водеща компания за разработчици и като обединяваме сили с GitHub, ние засилваме ангажимента си към свободата, откритостта и иновациите на разработчиците”, каза изпълнителният директор Сатя Надела в изявление. “Ние признаваме отговорността на общността ни, която поемаме с това споразумение, и ще работим максимално, за да дадем възможност на всеки разработчик да изгради, внедри и решава най-неотложните предизвикателства в света”, каза още той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *