post

През март Microsoft сподели за своята инициатива за стрийминг на игрите в облака, а на Е3 окончателно разкри програмата. Освен това Фил Спенсър, ръководител на поделението за Xbox потвърди, че първоначалната работа по следващото поколение конзоли е започнала.

Всъщност на пресконференцията имаше няколко големи новини – едната от тях е, че гигантът е купил четири студиа и е създал пето, като начин да се конкурира със Sony, а втората беше съобщението на Спенсър за подобната на Netflix услуга за стрийминг на гейминга, която ще работи на Xbox, персонални компютри, приемници и смартфони и наистина привлече внимението.

„Нашите инженери изграждат мрежа за стрийминг на игри, за да отключат гейминга с качеството на конзола на всяко устройство“ обяви изпълнителният директор.

Все още няма подробности за услугата, включително и цената й, а тя дори няма име, но изглежда геймърите се готвят за пристигането й.

Компаниите се стремят да превърнат стрийминга в популярен вариант в продължение на много години. Съперникът на Microsoft, Sony купи амбициозната услуга OnLive още през 2015 година, само за да я затвори набързо. Придоби и Gaikai и го направи част от услугата PlayStation Now. Nvidia позволи на хората да играят взискателни игри на хардуер от нисък клас със своята програма GeForce Now и ще бъде наистина интересно да видим предложението на Microsoft.

Както вече споменахме, Спенсър съобщи и, че инженерите на компанията вече разработват следващото поколение конзоли Xbox, това обаче не означава, че ще го видим скоро, тъй като Xbox One X дебютира едва в края на миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *