post

Microsoft подготвя да пусне серия от по-евтини таблети, които да са директен конкурент на iPad. Това твърди агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници в софтуерния гигант.

Възможно е по-евтините Surface модели да се появят на пазара още през втората половина на тази година. Те ще имат 10-инчови дисплеи и ще струват около $400 в зависимост от характеристиките.

Новата серия модели ще имат заоблени ръбове на дисплея, подобно на iPad и ще използват USB-C стандарт. Таблетите ще бъдат по-леки от топ версиите на Surface, като ще имат и около 8-9 часа работа само на батерия. Процесорът ще бъде от Intel, както и графичният контролер. Новите модели ще имат LTE, 64GB или 128GB вградена памет, кикстенд и др.

Microsoft не коментира темата официално. Компанията от доста време разглежда Surface като демонстрационна линия, която да мотивира производителите и да им показва какво е възможно с Windows. Топ моделите от гамата са доста харесвани и имаха добри продажби.

Въпреки това Surface е далеч от бройките на iPad. Apple е продала около 44 млн. iPad-а през миналата година, които са донесли на компанията около 20 млрд. долара приход. Microsoft е продала около 725 000 Surface за първото тримесечие на тази година, а Apple – 9.1 млн. iPad-а.

iPad е ориентиран към крайните потребители, докато повечето Surface модели в момента са много по-скъпи и насочени към професионалисти. С новите модели това трябва да се промени, стига Microsoft да реши да реализира идеята си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *