post

С пост в своя форум, Microsoft обяви, че прекратява поддръжката на Windows Vista, считано от 11 април. Остарялата вече версия на операционната система няма да получава предстоящите актуализации и корекции, с изключение на тези, които касаят сигурността, както и всички платени или безплатни опции за поддръжка.

Microsoft предостави поддръжка за Windows Vista през последните десет години, но дойде време за нас и нашите хардуерни партньори, да инвестираме средствата си в по-нови технологии, за да можем да продължим да ви предлагаме страхотни нови изживявания“.

Потребителите на Vista могат да продължат да използват системата, след като поддръжката бъде спряна, но софтуерът постепенно ще спре да работи с нея, а рискът за сигурността им е много по-висок. Компанията уведоми клиентите, че ще спре да предоставя Microsoft Security Essentials за изтегляне за тази версия, въпреки че тя ще е актуална още известно време. В крайна сметка обаче, това ще направи операционната система много по-лесна цел за атаки. Гигантът съветва всички потребители, които все още използват Vista, да преминат към Windows 10 и да пробват неговите нови и интересни функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *