post

Microsoft продължава със стратегията си да отваря софтуерните си продукти към все повече програмисти. Компанията обяви, че отваря кода на три популярни платформи – Windows Presentation Foundation, Windows Forms и Windows UI XAML Library, съобщава ZDNet. Освен това Microsoft пуска и първото превю на Visual Studio 2019.

Решението е интересно и защото през последните години Microsoft искаше да се дистанцира от тези софтуерни пакети, но заради големия интерес от страна на програмистите, промени мнението си. Сега компанията представя и пъривя .NET COre 3.0, който ще получи поддръжка на WPF, Windows FForms и XAML Islands.

Освен това .NET Core 3.0 ще има подобрения и в работата си с клауд, IoT, изкуствен интелект и др. Междувременно Microsoft пуска и .NET Core 2.2 за всички.

Софтуерният гигант планира да обърне повече и на Visual Studio 2019, като планира няколко превюта през следващите няколко месеца. Сред тях е и първото превю на Visual Studio 2019 for Mac. То ще предлага нов начален екран и нов редактор на код.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *