post

Microsoft официално обяви края на поддръжката на Windows Phone 8.1. Това означава, че устройствата с тази версия на операционната система, или по-стара, няма да получават софтуерни ъпдейти или техническа помощ.

Така Microsoft остава единствено с Windows 10 Mobile като своя мобилна операционна система. С това на практика се слага и краят на ерата Windows Phone, койято трябваше да е големият отговор на Microsoft срещу iOS и Android.

Платформата обаче така и не бе възприета от масовия потребител. Дизайнът на интерфейса се оказа твърде различен от очакваното от хората, въпреки че беше новаторски. През цялото време обаче платформата изглеждаше недовършена, тя дори беше пусната без елементарна функция като копиране на текст. Липсваха и множество от най-популярните приложения, изборът на смартфони беше минимален.

Microsoft работеше усилено по платформата, но резултатите идваха бавно и не впечатляваха. Дори и голямото обновление Windows Phone 8 попари ентусиазма на потребителите, когато се оказа, че тя но не може да се инсталира на старите модели и трябва да се купи нов.

Дори и придобиването на Nokia, която трябваше да реши проблема с липсата на интересни смартфони с Windows Phone, не успя. Накрая Microsoft просто изостави платформата и се насочи към Windows 10 Mobile. За сега и при нея няма голямо развитие и то все се очаква “догодина”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *