post

От създаването си насам, Windows 10 беше описван от Microsoft като услуга, което означава, че компанията може би ще започне да таксува потребителите си за нея в даден момент и сега ново изтичане потвърждава това предположение.

В свой доклад, специалистът на CNet, Мери Джо Фоли съобщева, че гигантът скоро ще пусне Microsoft Managed Desktop, която ще начислява месечна такса за конфигуриране на компютри, работещи под Windows 10 и ще ги поддържа безпроблемно при пускането на нови актуализации. Фоли отбелязва също, че компанията вече разполага с няколко елемента, за да направи това, сред които Windows Autopilot Provisioning, програма за финансиране на устройства като Surface Plus и лизинг програмата Surface as a Service. Гигантът има и пакет абонаменти, включващ Windows 10 и Office 365. Освен това Фоли добавя, че според информацията на един от контактите, компанията вече наема служители за новия екип за управление на абонаментите.

Най-вероятно Microsoft Managed Desktop ще е насочен към бизнеса, но не е ясно до кога, като се има предвид посоката поета от Microsoft. Всичко това означава, че потребителите, избрали да останат на Windows 7 и Windows 8, ще се чувстват доста по-комфортно от тези, които преминаха на следващата версия на операционната система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *