post

Microsoft и Google са притеснени от предполагаемата продажба на Qualcomm от компанията Broadcom. Това съобщава телевизионният канал BBC като се позова на източници, запознати със ситуацията.

Според тях, сливането между Qualcomm и Broadcom ще доведе до забавяне на иновациите, тъй като купувачът е ориентиран към съкращаване на разходите, а не към инвестиции в новите технологии. В частност, сделката поставя под съмнение понататъшните инвестиции на Qualcomm в технологиите за връзка от пето поколение (5G).

В същото време, както съобщава BBC, продажбата на Qualcomm може да подобри отношенията между Apple и чипмейкъра. От началото на годината компаниите подадоха доста съдебни искове една срещу друга, в резултат на което сътрудничеството им се оказа застрашено. Генералният директор на Broadcom Хок Тан е оптимистично настроен относно решаването на съдебните спорове между Apple и Qualcomm след поглъщането на последната.

Напомняме, че Qualcomm отказа предложението за покупка на Qualcomm в размер на $130 млрд, като изчисли, че тази сума е явно недостатъчна. Освен това, сделката едва ли ще бъде одобрена от регулаторните органи. Властите обаче често вземат решение на базата на анкетиране на участниците на пазара. Засега нито Microsoft, нито Google, нито която и да било друга компания не са изразили публичен протест за възможното обединение на Qualcomm и Broadcom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *