post

Microsoft започна официалното разпространение на Windows 10 Creators Update. То е безплатно за притежателите на Windows 10 и ще е достъпно чрез Windows Update.

Както направи и с предишното голямо обновление миналата година, Creators Update ще става достъпен поетапно за потребителите в рамките на следващите няколко дни.

Windows 10 Creators Upate разполага с няколко новости. Той е насочен към забавленията и креативната работа. За почитателите на видео игрите има нов, подобрен Game Mode, който ще приоритизира системни ресурси за игра и ще намалява процесите на фонов режим, за да има повече производителност за играта.

Добавя се поддръжка на Picture-in-Picture за универсалните приложения на Windows 10. Например ще може да се изкара прозорец на видео клип над останалите прозорци. Същото ще е възможно и за чат по Skype.

Creators Update има функция, която ще следи кога е залезът на Слънцето и ще намалява синята светлина от дисплея. Това ще може да се активира и ръчно от потребителя.

Ще има и режим Dynamic Lock, който ще заключва компютъра, когато потребителят се отдалечи от него. За целта обаче ще е необходима връзка с Bluetooth устройство, което потребителят да носи със себе си, например смартфон.

Microsoft прави и доста подобрения в браузъра Edge. Ще могат да се “складират” табове на сайтове, които да се четат по-късно. Въвежда се поддръжка и на ebook и 360-градусово видео в Edge.

Друга новост е Paint 3D. Името подсказва, че това е версията на Paint, чрез която ще могат да се правят 3D обекти и ще даде повече възможности за рисуване.

Microsoft обръща повече внимание и на сигурността на личните данни. Creators Update ще даде повече опции на потребителите да управляват какво се случва с данните, които се събират от операционната система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *