post

Microsoft започна разпространението на нова тестова версия на Windows 10 за потребителите в програмата Insider. Тя идва с няколко новости и промени в интерфейса, както и функцията Timeline, съобщава ZDNet.

Timeline е обновен и променен подход към функцията Task View, която в момента е налична в Windows 10 и се активира чрез комбинацията от бутона Windows+Tab. Идеята на Timeline е да показва списък с карти с използваните наскоро приложения, като целта е дори да бъде връзка между приложения с версии за Android и iOS.

Timeline трябваше да е част от есенния ъпдейт на WIndows 10, но в крайна сметка беше отложена за пролетта. Сегашната тестова версия позволява на потребителите да виждат списък с последно използваните приложения на Microsoft от Office пакета, както и вградените приложения на Windows 10. Timeline пази последно отворените сайтове в Edge, документи в Word, Excel, Powerpoint, както и последно отворените екрани в Maps, News, Weather и др.

Функцията има и функция за персонализиране. Чрез нея потребителят може да избира дали Timeline да пази историята за профила или не, както и за кои профили. Накратко тя прилича доста на мултитаскинг секцията на Android и iOS, която пази карти с отворените приложения и позволява лесно превключване между тях.

Сред другите промени в Windows 10 ще са подобрения при Cortana, поддръжка на Service Workers, променен дизайн на секцията с общи настройки на Windows 10 и др. Новата версия на Windows 10 е предвидена за април 2018 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *