post

Разработката на Windows 8 вече приключи и както е известно тя ще излезе на пазара на 26 октомври. Microsoft обаче не стои със скръстени ръце и вече работи над следващата версия на програмната платформа.

Новата OS може да се казва Windows 9, твърди сайтът MSFTKitchen, след като е анализирал редица профили на служители на Microsoft в LinkedIn. Много от тях говорят за проектите, над които работят, но повечето предпочитат да наричат работата си Windows.next или Windows vNext. Списъкът със служители, споменаващи по един или друг повод Windows 9 включват програмист, продуктови мениджъри, специалист по планиране и т.н.

Какво ще представлява новата платформа засега не се знае, а ще разберем не по-рано от след две години. Интересното е, че според китайският сайт ithome, Microsoft вероятно ще се върне към кодовите имена. Напомняме, че навремето Vista имаше кодово название Longhorn, XP — Whistler, но след това названията на Windows 7 и Windows 8 станаха и пазарни. Сайтът твърди, че следващата операционна система на Microsoft ще носи кодовото име Windows Blue. Дали това ще е така ще видим като му дойде времето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *