post

След множество тийзъри през този месец, Meizu официално представи своите Pro 7 и Pro 7 Plus, които имат една много необичайна характеристика – втори дисплей на гърба.

Този AMOLED екран е с размер 2 инча и ще показва часа, информация за времето, уведомления, песните, които слушате в момента, или просто ще ви помогне да си направите селфи с помощта на задната 12 мегапикселова, двойна камера. Можете да го персонализирате по свой вкус с живи тапети и дори да използвате жестове, за да контролирате телефона, чрез него – плъзгането нагоре или надолу например, позволява правене на снимки със задната камера.

Трудно е да се каже до колко полезно е всичко това в реалния живот, но въпреки всичко е една уникална характеристика – нещо много рядко срещано при съвременните модели смартфони.

Що се отнася до техническите характеристики на двата телефона – Pro 7 има 5.2 инчов екран и процесор MediaTek Helio X25, 4 GB оперативна и 64 GB вградена памет. Двата модела разполагат с двойни 12 мегапикселови камери Sony отзад и 16 мегапикселови отпред и са оборудвани с Hi Fi чип Cirrus Logic CS43130, който ще ви осигури перфектен звук, а най-странното с оглед съвременните тенденции в бранша, може би е наличието на стандартния 3.5 мм жак за слушалки.

Meizu Pro 7 Plus има Full HD екран, а по-малкия модел идва с WQHD. По-големия Pro 7 Plus ще се продава в черно, лъскаво черно, златно и червено, а по-малкия му събрат ще е на разположение само в черно, златно и червено. Двата смартфона ще бъдат на пазара в цял свят през септември, но цената им все още не е обявена официално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *