post

С излизането на дългоочаквания Avengers: Engame (“Отмъстителите: Ендшпил”) по кината настоящият етап от развитието на кино – вселената на Marvel е към своя край.

Историята за сблъсъка между най-великите герои на Земята и лудия титан Танос безспорно е една от най-значимите в цялата комиксова вселена на Marvel. Затова и съвсем логично на дневен ред идва въпросът: С какво ще я заместят от компанията? Има ли изобщо толкова епична битка, която би могла да задържи вниманието на кино – феновете и да ги върне в салоните след щракването с пръсти на Танос? Изглежда има.

На сцената излизат X-Men

Зад това име се крие група мутанти, създадена от телепата Чарлс Ксавие, които макар и смятана от мнозина за “доведените” деца в супергеройската вселена, имат не по-малко фенове и не по-рядко са спасявали света от Отмъстителите.

Възможно ли е двете групи да се сблъскат?

О, да – двете най-популярни групи супергерои вече са водили битка помежду си на арената на комиксите. И този сблъсък е сред малкото, които могат да съперничат по своя мащаб с битката на Avengers с Танос. Затова и най-логичното нещо е Marvel да използва именно този коз за да привлече отново вниманието на феновете и да напълни кино – салоните. А според източници на Wegotthiscovered.com, подобна лента вече е планирана.

Защо положителни герои ще се бият помежду си?

В комикс версията Отмъстителите се сблъскват с X-Men, защото в редиците на мутантите е Хоуп – млада девойка, която се счита за потенциален приемник на разрушителна космическа сила, позната като Феникс. Тази сила вече веднъж се е опитала да се домогне до планетата ни и да я разруши. Тогава тя се вселява в една от най-популярните героини от екипа на X-Men – Джейн Грей. В резултат Джейн загива, а Феникс бива отблъсната.

Когато отмъстителите разбират, че Феникс отново се е насочила към Земята и този път тя ще използва Хоуп за своя приемница, те се опитват да отведат и изолират момичето. Именно тогава срещат отпора на X-Men, ръководени от Скот Самърс, известен като Циклоп. Резултатът е една от най-епичните битки на страниците на Marvel комиксите.

До скоро пресъздаването на тази сага на големия екран беше невъзможно, тъй като правата върху филмирането на X-Men се държаха от филмовата компания 24th Century Fox. След като Disney – компанията майка на Marvel – обаче неотдавна придоби Fox, симпатичните мутанти и други интересни герои на Marvel се завърнаха в групата, която ги е създала. И това прави новата сага напълно възможна.

Още нещо – Джейн Грей скоро ще има собствен филм.

Съвсем скоро очакваме лентата Dark Phoenix за събитията около първото идване на огнената птица на Земята и свързването й с Джейн Грей. Това означава, че публиката ще бъде подготвена и за последващия сблъсък на X-Men с Отмъстителите.

Остава само да чакаме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *