post

Що се отнася до камерите на смартфоните, те изглежда най-сетне достигнаха някаква граница по отношение на обема и докато повечето все още идват с единична, то вече не са рядкост и флагманите с двойна камера на гърба. Има разбира се и изключения, които изненадват потребителите с троен сензор за повече качество и възможности, но дали тук повече означава по-добро?

Именно това се опитва да разбере Lighte, експериментирайки с устройство с между 5 и 9 лещи. Light е компнията, която стои и зад впечатляващия L16, който има цели 16 лещи и според Washington Post, тя няма да спре да разработва прототипи на подобни устройства.

Light смята, че многофункционалният масив в прототипа на телефона, означава, че той може да прави снимки до 16 мегапиксела и гарантира подобрени възможности при по-слабо осветление и дълбочинни ефекти, които сме виждали при по-конвенционалните модели. Въпреки, че би бил наистина впечатляващ, L16 никога няма да завладее пазара, поради високата си цена и ограничени възможности на софтуера. Въпреки това компанията има възможността да мобилизира софтуера на други фирми, като в същото време се откаже от техния хардуер. Ще трябва обаче да видим, дали технологията на Light ще се появи скоро в нечий смартфон, или компанията сама ще навлезе на пазара. Без значение кой от двата внарианта ще бъде избран, гарантирано е, че бъдещето устройство ще има множество лещи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *