post

LG Display вече има известне опит в изработката на извити OLED панели. Миналата година компанията достави такива в ограничени количества на Xiaomi за Mi Note 2, но не ги произвеждаше масово. Според нов доклад на южнокорейското издание The Investor, това скоро ще се промени.

Поради увеличеното търсене, LG Display се подготвя да започне масово производство на извити OLED екрани и ще ги доставя на клиентите си още през първата половина на тази година. Компанията ще захранва и LG Electronics, която според доклада планира да ги използва във V30 – наследникът на V20. Според изданието, тези панели са подобни на извитите дисплеи, използвани във водещите модели на Samsung Electronics.

LG не е единствената компания, която се интересува от този тип дисплеи. Тя ще ги доставя и на Xiaomi за следващия смартфон Mi Note, а се надява да стане и един от доставчиците на Apple за нейния десети, юбилеен модел iPhone. Следващото поколение Pixel на Google също се очаква да разполага с гъвкав OLED екран, така че гигантът също е сред потенциалните клиенти на LG Display. Той предложи да инвестира 880 милиона долара в компанията, за да увеличи тя капацитета на производството си и да осигури постоянно снабдяване с този вид панели за бъдещите модели смартфони.

В момента Samsung е най-големият производител на OLED дисплеи за мобилни устройства с пазарен дял 97.7%. Това обаче може да се промени в близко бъдеще, след като LG се включи в играта. Компанята има вече няколко потенциалин клиенти и със сигурност ще отнеме част от дела на своя конкурент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *