post

LG и Gameloft обявиха, че ще осигурят 14 безплатни 3D игри за всеки клиент, който закупи LG Optimus 3D с тарифен план на GLOBUL до началото на следващата година.

По този начин компаниите разширяват достъпа до 3D съдържание за новите собственици на 3D смартфона, който работи без специални очила със заглавия като Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles и Dungeon Hunter 2.

Предложението ще важи от 01 ноември 2011 до 31 януари 2012 година или до изчерпване на наличните количества.

Всички закупили Optimus 3D през този период от GLOBUL ще получат уникален код, който е включен в кутията на смартфона.

За да свалят безплатните 3D игри потребителите трябва да стартират приложението LG Game на своя Optimus 3D и да въведат уникалния код, който ще намерят в кутията на телефона.

След това те ще получат 14 кредита, като всеки кредит отговаря на една изтеглена 3D игра на Gameloft.

Кодът спира да бъде валиден след изчерпване на кредитите, като потребителите могат да свалят своите игри до края на 2012 година.

Според проучване проведено от сайта Techcrunch.com през май 2011 година най-важните функции, които потребителите искат един 3D смартфон да притежава са записване на 3D видео (24%) и възможност за играене на 3D игри (24%).

Поради тази причина LG се стреми да увеличи достъпа до 3D съдържание и най-вече броя на игрите, като сегашната инициатива е част от опитите на компанията да направи мобилното 3D забавление по-масово и достъпно.

В средата на месец октомври LG пусна нов фърмуер (V10K) за Optimus 3D, който освен другите си подобрения съдържа и софтуера 3D Game Converter.

С него собствениците на смартфона могат да конвертират почти всяка 2D игра базирана на стандарта Open GL в 3D формат.

Засега 3D Game Converter е оптимизиран за конвертиране на 50 2D игри, но съвсем скоро LG планира да разшири техния брой.

„Optimus 3D продължава да променя мобилния гейминг. Сега LG осигурява 14 от най-популярните заглавия на Gameloft, които са специално създадени за мобилно 3D забавление. И това е само началото – смятаме да увеличаваме достъпа до 3D съдържание за нашите клиенти както с инструменти като 3D Game Convertor, предлагащ конвертиране на 2D игри, така и чрез партньорства като това с Gameloft,” каза Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации“, LG Electronics България.

LG Optimus 3D е първият в света 3D смартфон с tri-dual архитектура (двуядрен, двуканален, с двуканална памет), който предлага цялостно 3D изживяване, включително гледане, заснемане и споделяне на 3D съдържание.

Tri-dual архитектурата позволява двете ядра на процесора да използват DDR2 паметта едновременно, чрез двата канала и така се осигурява безпроблемната работа между двуядрения процесор и двуканалната памет.

По този начин се постига много добра производителност и безпроблемно възпроизвеждане на видео в 2D (1080p) и 3D (720p) формат, споделянето на това съдържание на голям телевизор във висока резолюция чрез HDMI или директното качване на заснетото видео (720p) в специалния 3D канал на YouTube.

3D игрите, които ще се предлагат безплатно на потребителите, които закупят LG Optimus 3D с тарифен план на GLOBUL са:

– Assassin‘s Creed: Altaïr‘s Chronicles

– Dungeon Hunter 2

– Modern Combat 2: Black Pegasus

– Real Football 2011

– Star Battalion

– Splinter Cell Conviction

– Eternal Legacy

– BackStab

– Order & Chaos Online

– Shrek Kart

– Fishing Kings

– GT Racing: Motor Academy

– N.O.V.A. 2 – Near Orbit Vanguard Alliance

– Shadow Guardian

LG Optimus 3D се предлага във всички магазини на GLOBUL и GERMANOS на цена от 29,90 лв. с ДДС на месец с абонаментната програма GLOBUL Web&Talk Ultra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *