post

Все повече информация започваме да получаваме около флагмана на LG, който предстои да се появи по-късно тази година. G3, който очакваме малко след пазарните премиери на HTC One 2 и Samsung Galaxy S5 ще може да се похвали с доста неща в технологично отношение, предлагани на разумна цена – в това вече ни увериха представители на компанията.

Последната новина, касаеща новият Android смартфон обаче е още по-интересна. Той ще е със защитен корпус и ще има възможност за потапяне във вода до няколко метра, подобно и флагманите на Sony и вече на Samsung. Моделът би трябвало да покрива стандарта IP67, което ще рече, че той трябва да издържа безпроблемно на един меттър вода при престой до 30 минути.

Сред останалите характеристики, които все пак няма как да бъдат потвърдени все още официално, ще можем да видим 5,5-инчов екран, работещ в резолюция 2560х1440 пиксела, осемядрен процесор LG Odin на 2,2 GHz, който ще е създаден със 64-битова архитектура, операционна система Android 4.4 KitKat, 16-мегапикселова камера с оптична стабилизация и скенер за пръстови отпечатъци.

Компанията успя да достави 47,7 милиона смартфона през 2013-а, а амбициите скоро да влезе в тройката на компаниите, владеещи най-голям пазарен дял на пазара, след добрите резултати, които включват и 81% ръст за последните 12 месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *