post

В края на декември беше обявено, че през 2018 г всички електронни устройства, битова техника и услугите на LG, които използват изкуствен интелект, ще бъдат обединени в търговската марка ThinQ. Съвсем в края на 2017 г южнокорейската компания представи умна акустична система с поддръжка на Google Assistant, която получи названието ThinQ Speaker.

Сега стана известно, че през следващата седмица LG Electronics ще представи серия смарт телевизори, снабдени със система за изкуствен интелект. В новите телевизори ще се използва системата за дълбоко обучение Deep ThinQ, както и персоналният помощник Google Assistant. Така телевизорите ще могат да се управляват с гласови команди и ще се свързват с други устройства от умния дом.

Списъкът с команди и въпросите, на които могат да намерят отговор новите телевизори на LG е доста обширен. Например, можете да поискате телевизорът да намери снимки, направени по време на пътуване през миналата година. Или да разберете кой изпълнява главната роля в някой филм, както и да намерите нови филми с любимия си актьор.

Телевизорите ще поддържат разширен динамичен диапазон и системата Dolby Atmos. Новата серия ще бъде представена на предстоящото изложение CES 2018 в Лас Вегас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *