post

LG планира да включи към инфраструктурата на “Интернет на нещата”едва ли не цялата битова техника. По думите на вицепрезидента на LG по маркетинга Дейвид Фандерваал, от тази година всички домашни битови устройства на LG ще получат Wi-Fi връзка. По този начин домашната техника на LG ще може да обменя данни през интернет, а потребителите ще получат възможност отдалечено да контролират работата на устройствата от всеки компютър или смартфон.

Впрочем, най-вероятно на първо време поддръжката на Wi-Fi ще бъде реализирана само в устройствата на LG от висок клас. Например, с контролер за безжична връзка е снабден хладилникът LG Smart InstaView, който беше демонстриран на изложението CES 2017. Той е снабден с голям сензорен дисплей с диагонал 29 инча, а в качеството на програмна платформа е избрана операционната система webOS.

Според прогнозите, към 2020 г в инфраструктурата на “Интернет на нещата” ще бъдат интегрирани 200 милиарда устройства в цял свят – смартфони, компютри, битова техника, автомобили, както и различни обекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *