post

Далеч от дните си на Palm телефони, webOS не е нищо повече от това, което LG използва, за да се увери, че клиентите й могат да се справят с настройките на своите телевизори. Всъщност кампанията на гиганта за ThinQ AI все още не е достигнала до тези телевизори, така че няма кой знае какво да се очаква от webOS. Ако обаче някой разработчик иска да я изпълзва за своите проекти за LG, това вече е възможно, защото компанията пусна webOS Open Sorce Edition, позволявайки на общността достъп до кода, дизайна, документацията и прочие, за да ги използва в своите разработки.

„Когато LG прие през 2013 webOS за популярната си линия смарт телевизори, тя го направи с идеята, че системата има огромен потенциал.“ каза д-р Ай Пи Парк, главен технологичен директор на гиганта. „Тъй като се движим от средата, базирана на приложения, към уеб базирана такава, вярваме, че истинският потенциал на webOS все още не е достигнат“.

Преди 2013 година, собственик на webOS беше HP, която отвори кода на платформата, но тогава това беше нещо почти невъзможно, особено за работещите с нея тъчпади и компанията продаде софтуера на LG, която направи опит да облагороди системата и да я направи по-интелигентна и оборудвана с LTE. Този ход също имаше ограничен успех, поне до 2015 година. Сега корейският гигант смята да пусне 65 инчови панели, съвместно с Националната агенция за насърчаване на IT индустрията в Корея, за да достигне до още една ниша на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *