post

Обикновено, когато дадена компания представи ново устройство, всеки, който не следи слуховете се изненадва. LG обаче направи нещата по малко по-различен начин, представяйки по малко своя G7 ThinQ далеч преди реалната му премиера и разкривайки подробности и характеристики. Сега вече G7 ThinQ е официален, а пълната картина е далеч по-завладяваща от всичко, което знаехме до момента.

Въпреки дизайна си, вдъхновен от iPhone X, G7 ThinQ разполага с голям, ярък дисплей, авангардни спецификации, камера, която може да даде урок на Samsung и някои интересни функции на изкуствения интелект, които спомагат за подобряване на цялостното потребителско изживяване. Всъщност това е един елегантен телефон, който спокойно може да се конкурира с всички останали флагмани на пазара.

Преди да изброим останалите характеристики, нека обърнем внимание но т.нар. „notch”, или изрязаната част на дисплея, която LG направи по един много лесен и евтин начин, вместо трудния и скъп на Apple. Устройството има голям панел под дисплея, който често наричаме „брадичка“ и имено това е причината. Apple успя да изреже именно тази брадичка със своя брилянтен дизайн и инженерство, но LG е избрала да я остави, но нека продължим с останалите спецификации на G7 ThinQ.

Новият флагман на корейския гигант има 6.1 инчов FullVision дисплей със съотношение 19.5:9 и QHD+ резолюция, а феновете на марката, които не искат да виждат прореза му, могат да направят съответните настройки, за да стане той изцяло черен, освен иконите и информацията в лентата за състоянието. По този начин G7 ще изглежда по-конвенционален. Процесорът, който захранва устройството е Snapdragon 845, а моделът, предназначен за САЩ ще има 4GB оперативна и 64 GB вградена памет, докато за някои пазари G7 ThinQ ще се предлага с 6 GB оперативна и 128 GB вградена памет. Другите му ключови характеристики включват новата Boombox Speaker система на LG, 7.1 канален съраунд звук, устойчивост на прах и вода, 3000 mAh батерия, гласово разпознаване и двойна задна камера, която се състои от един 71 градусов 16 мегапикселов сензор f/1.6 и втори 107 градусов също 16 мегапикселов сензор f/1.9. Двете лещи се съчетават, за да извлекат някои трикове, които Apple пердстави още с iPhone 7 Plus през 2015 година, но камерата има и няколко допълнителни функции, свързани с изкуствения интелект, който компанията нарича AI CAM.

Използвайки AI, приложението за камерата е в състояние да идентифицира обекта, който снимате и след това да оптимизира настройките в опит да направи идеалния кадър. Софтуерът използва разпознаване на обекти, лица и други подобни технологии, за да го напарви, а другите нови функции включват автоматично регулиране на ярокстта в условията на слаба осветеност и портретен режим като този на Apple.

LG G7 ThinQ ще се предлага в 4 цвята – Aurora Black, Platinum Gray, New Moroccan Blue и Raspberry Rose, а предварителните поръчки ще стартират на 24 май, като цените все още не са обявени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *