post

След близо шест последователни години на загуба и ангажимент от 5 милиарда долара, LG най-накрая може да е готова да напусне бизнеса със смартфони. Korea Herald посочва, че главният изпълнителен директор Куон Бонг-Сеок е съобщил на служителите, че промяната предстои.

По-късно служител на компанията е заявил пред изданието, че е “време LG да направи хладна преценка” относно мобилното си подразделение. Позовавайки се на огромната конкуренция на пазара на мобилни телефони, официалният представител на LG посочва “продажба, оттегляне и намаляване на бизнеса със смартфони”.

Куон, който зае най-добрата позиция в компанията в началото на миналата година обеща, че мобилното подразделение ще бъде “печелившо да 2021 година”. Той не обясни как планира да го постигне, освен с нови телефони с иновативен форм-фактор, които привличат клиентите. През последната година обаче, LG пусна на пазара Velvet и Wing. Компанията показа и своята концепция Rollable, която се очаква да дебютира по някое време тази година.

Всичко това обаче ще наложи ултра-премиум ниво и може да не се окаже достатъчно, за да обърне тенденцията на непрекъснато намаляване на пазарния дял на LG, за която StatCounter посочва, че е паднала до 1.7% през декември 2020 година. Същият месец компанията обяви, че ще възложи проектите и конструкцията на своите телефони от нисък клас на външни ODM производители.

В съобщението до служителите си Куон посочва, че част от тях, потенциално около 60%, ще бъдат пренасочени към други части от бизнеса на LG. Не е ясно обаче, дали останалите 40% ще останат в мобилното подразделение, или ще бъдат освободени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *