post

Въпреки несигурното бъдеще на телефоните със сгъваеми дисплеи, технологичният бранш вече мисли за развитие на технологията. А един от водещите играчи в него – Lenovo – представи първия пълноценен лаптоп със сгъваем дисплей.

Той все още е прототип и е от серията ThinkPad. На практика наподобява смартфоните със сгъваем екран, които вече видяхме на пазара, но е по-голям и работи с Windows.

От китайския гигант разработват устройството от три години и са споделили пред The Verge, че имат планове да пуснат завършен продукт на пазара през следващата година. Той ще бъде позициониран като премиум продукт от клас – лаптоп, който ще е от серията ThinkPad X1 и изрично няма да е таблет.

Прототипът разполага с 13.3 инчов 4:3 2K OLED дисплей, който се сгъва на две, намалявайки по този начин размера на цялото устройство. Въпреки че все още липсват достатъчно приложения за използване на тази функционалност, може да се предположи, че той ще е удобен за четене на книги, писане, гледане на няколко приложения едновременно и др. Може да се използва и с допълнителна клавиатура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *