post

 

Обученията насърчават детската изобретателност, любопитство и въображение

 

Lenovo подкрепя инициативи за разработване и внедряване на иновативни програми и технологии в образованието у нас, сред които и програмите на „Технократи“. Образователният център за деца и младежи използва новите технологии, за да стимулира тяхното въображение и да им даде разнообразни технологични и практически познания.

 

В курсовете по роботика, програмиране и зелена енергия Технократи залагат на STEAM подход, при който децата получават мултидисциплинарно теоретични и практически знания в екип.  „Интересно и изненадващо за нас в началото бе, че програмирането се оказа по-интересно за децата от конструирането на самия робот. С подкрепата на Lenovo, използвайки таблети, децата изпълняват поставените им задачи и  тестват в реално време върху робота. Фактът, че прилагат практически наученото веднага, за тях е наистина голяма крачка и това разкрива пред тях нов хоризонт“, по думите на Ивайло Бонев, един от основателите на „Технократи“.

 

Програмите на „Технократи“ са насочени към  деца от 7 до 16 години. Занятията постигат няколко основни цели: участниците се научават да работят в екип, осъзнават по-добре своите силни страни и индивидуални възможности, запознават се с най-новите технологии. Обученията подпомагат развитието на логическото мислене и под формата на игра провокира младежите да усвояват нови практически знания, които ги подготвят за бъдещето.

 

 

 

„За нас образованието е приоритет в компанията, затова и поддържаме подобни инициативи. Технологиите подпомагат развиването на талантите на децата в ранна възраст и ги подготвят за бъдещето. Стремим се да подкрепяме новаторски проекти, които усъвършенстват и надграждат знанията и уменията на младежите“, коментира Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Македония.

 

Повече информация за обученията на Технократи и за Lenovo, можете да намерите на:

www.technokrati.bg/, Facebook Технократи

www.lenovo.bg, Facebook Lenovo Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *