post

По време на събитието Lenovo Tech World миналата седмица, китайският технологичен гигант демонстрира прототип на гъвкав таблет, който има способността да се превръща в смартфон. Той всъщност е функционална версия на концепцията Lenovo Folio, която първоначално беше показана на миналогодишното издание на Tech World и въпреки, че все още не е готова за пускане на пазара, доказва забележителния напредък в разработването на гъвкави мобилни устройства.

Таблетът, който ще видите в долния клип, разполага със 7.8 инчов гъвкав дисплей, който може да се сгъва по средата, превръщайки го в 5.5 инчов смартфон с довен екран. Панелът има резолюция 1920х1440 пиксела, а устройството се задвижва от процесор Snapdragon 800 с графичен чип Adreno 330. Въпреки сравнително остарялата технология, това е демонстрация, предназначена да позиционилра Lenovo като производител на мобилните устройства на бъдещето.

Компанията не е единствената, която работи в тази насока. Samsung е един от водещите производители на гъвкави дисплеи и експериментира с голямо разнообразие от концепции на сгъваеми устройства. Въпреки това, създаването на жизнеспособен прототип е техническо предизвикателство, особено предвид факта, че днешните смартфони и таблети са по-малки и тънки от Lenovo Folio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *