post

Huawei и Leica Camera AG анонсираха, че развиват своето стратегическо сътрудничество чрез създаването на съвместен развоен център за нови технологии – „Лаборатория за иновации Макс Берек“. Стартът на проекта се случва седем месеца след като двете компании публично представиха дългосрочното си технологично партньорство в сферата на оптичното инженерство и пет месеца след пускането на пазара на успешните и печелещи награди флагмани Huawei P9 и Huawei P9 Plus.
Новооткритата лаборатория, намиращата се във Вецлар, Германия – международната централа на Leica, ще има за цел да създава нови разработки на оптични системи и софтуернобазирани технологии, които подобряват качеството на изображенията в широк набор от фотографски и мобилни приложения. Допълнителни ползи от проекта се очакват за решения в областта на фотографските изчисления, добавената реалност (AR) и виртуалната реалност (VR). Освен на база познанията от развойна дейност на двете компании, Huawei и Leica плануват да си сътрудничат с германски и международни изследователски институции.
Откриването на лабораторията е резултат на визията и подкрепата от страна на Рен Женфей, изпълнителен директор на Huawei, и на д-р Андрес Кауфман, главен акционер и председател на борда на директорите на Leica Camera AG.

max-berek-innovation-lab_ren-zhengfei_dr-kaufmann

„В бъдеще над 90% от информационния трафик ще се генерира от изображения и видеа“ – каза Рен Женфей, изпълнителен директор на Huawei. „Лаборатория за иновации Макс Берек“ ще предостави възможност за установяване на много добри партньорски отношения с Leica, водещи до продължителни подобрения спрямо качеството на видеото и снимките. Целеният резултат е да предложим най-актуалните иновации на пазара на смартфон камери и да добавим по-голяма стойност за потребителите“, добави още той.
„С откриването на „Лаборатория за иновации Макс Берек“ Huawei и Leica Camera AG разширяват мащаба на успешното си стратегическо партньорство и поставят основи за по-тясно сътрудничество при проучване и разработване на новаторски технологии за създаване на изображения“, подчерта д-р Андрес Кауфман.
„Huawei и Leica споделят не само огромната си иновативна сила и годините изследователски опит, но също така и своето желание да предоставят най-високите стандарти за качество. „Лаборатория за иновации Макс Берек“ ни предлага историческа възможност да обединим ресурсите и обширната си експертиза при създаването на нови технологии, които ще променят съвременния свят“, обобщи Маркус Лимбергер, главен оперативен директор на Leica Camera AG и директор на „Лаборатория за иновации Макс Берек“.
Развойният център е кръстен на известния немския учен Макс Берек (1886 – 1949), пионер в областта на микроскопията и създател на първите лещи Leica. Берек е бил също така отговорен за оптичния дизайн на повече от 20 лещи за легендарния 35мм фотоапарат, измислен и направен от Оскар Барнак. Изключителното визуално представяне и перфектната хармоничност на лещите в комбинация с находчивата архитектура на Барнак, създали възможност Leica да постигне международен успех в 35мм фотография.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *