post

Ако има франчайз на Nintendo, който да може да се конкурира със Super Mario, то това безспорно е The Legend of Zelda и може би не е изненада, че тя ще се присъедини към игрите на гиганта за мобилните платформи съвсем скоро, според The Wall Street Journal.

Неназовани източници, запознати с плановете на компанията твърдят, че Nintendo ще предложи мобилна версия на The Legend of Zelda още в края на тази година, след като вече има три приложения за iOS и Android – Miitomo, Super Mario Run и Fire Emblem Heroes. Всяка игра се различава драстично от останалите – Miitomo е интерактивна социална мрежа, Super Mario Run е 10 доларова auto-run платформа, а Fire Emblem Heroes е безплатна стратегическа игра. Въпреки, че Super Mario Run се радваше на известен успех след старта си, цената от десет долара се оказа твърде висока за много от собствениците на смартфони и процентът на преминалите към платената версия беше разочароващо нисък. От друга страна Fire Emblem Heroes се оказа изненадващо успешна, след като феновете й до момента бяха предимно в Япония. Източниците на The Wall Street Journal не хвърлят повече светлина върху това дали The Legend of Zelda ще е платена и как ще се извършва самото плащане, но за сметка на това посочват, че компанията ще пусне и забавената заради Super Mario Run Animal Crossing през втората половина на тази година.

Докладът намеква и за възможността Pokemon Company да работи върху нова игра с дигитални карти, но не споменава повече подробности за нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *