post

От 2018 г АвтоВаз ще започне да снабдява автомобилите Lada Granta с платформата Lada Connect. Това съобщава руското издание “Ведомости” като се позовава на свои източници.

Платформата Lada Connect беше представена през август 2016 г. Тя позволява на потребителя да управлява системите на автомобила с помощта на приложение за смартфона. Чрез него може да се отключва и заключва колата, да се стартира и спира двигателят, да се отваря багажникът, да се проверява статусът на вратите и състоянието на автомобила като цяло, да се подава светлинен и звуков сигнал и много други функции. Освен това, достъпна е функция за анализ на стила на каране с ежедневна статистика за всички събития в автомобила.

По първоначални планове, първите модели с Lada Connect трябваше да бъдат Vesta и XRay от началото на 2017, а в другите модели системата се очакваше към 2018 г. Автомобилният производител обаче промени плановете си, тъй като внедряването на Lada Connect в модела Granta се оказа по-евтино заради руската електрическа архитектура, докато при Vesta и XRay тя е чуждестранна. В резултат Granta ще е първия автомобил на АвтоВаз със система за дистанционно управление. На другите автомобили, в това число на Vesta с XRay, внедряването на Lada Connect е планирано за 2019 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *