post

Jaguar обяви, че концептуалната версия на първия в историята на марката 100% електрически модел- I-PACE, който ще видим в изцяло завършен вид по-късно през тази година, е направил дебютната си разходка в неконтролирана среда в Лондон.

“Обратната връзка за I-PACE Concept е фантастична. С I-PACE Concept ние задраскахме правилата, за да създадем автомобил с вдъхновена от суперавтомобилите естетика, спортно представяне и пространство, характерно за SUV моделите, в една електрическа опаковка. Това изненада хората и ентусиазмът за нашата първа електрическа кола надхвърли всички наши очаквания”, коментира Ян Калъм, директор на подразделението Дизайн на Jaguar, цитиран от AutoPress.

Благодарение на своята литиево-йонна батерия (90kWh), серийната версия на Jaguar I-PACE ще предложи свободен пробег от над 500 километра, но в същото време електромобилът ще бъде в състояние да предложи и впечатляваща динамика на пътя.

С четири задвижващи колела, мощност от 400 конски сили и въртящ момент от 700 Нм, автомобилът ще може да се ускори от 0 до 96 км/ч за около 4 секунди, а благодарение на системата си за бързо зареждане ще разполага с 80% заряд за само 90 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *