post

Несъмнено най-очакваните устройства на есенното събитие на Apple бяха трите нови модела iPhone, за които месеци наред слушахме какво ли не. Устройствата вече са факт и въпреки, че повечето спекулации се оказаха истина, все пак ще се спрем на основните им характеристики.

Два от новите модели идват с 5.8 и 6.5 инчов OLED екран и имената им съответно са iPhone Xs и iPhone Xs Max. Теще са налични в три разцветки, като новата тук е златистата, а за бързата им и ефективна работа ще се погрижи чипът A12 Bionc на Apple, който е първият, произведен по 7 нанометрова технология. И двата модела носят голяма гама подобрения, сред които стерео звук и подобрена Face ID функционалност, а A12 Bionic извършва до 5 трилиона операции в секунда, което ви гарантира, че ще се радвате на бърза и безпроблемна работа, както сме свикнали, когато говорим за устройство на Apple.

Що се отнася до камерата, тук също имаме големи подобрения – 12 мегапикселов широкоъгълен сензор и още един 12 мегапикселов сензор за задната и 7 мегапиксела за предната камера. Новата функзия Smart HDR автоматично регулира светлината в снимката, дори и да я правите срещу слънцето. Можете да промените и дълбочината на полето при ефекта Bokeh, за да напарвите кадрите още по-завладяващи.

Най-важната за потребителите характеристика обаче, може би е животът на батерията, а компанията твърди, че iPhone Xs ще издържа 30 минути повече от iPhone X, докато по-големият iPhone Xs Max ще ви гарантира 1.5 часа повече живот.

Любопитното в двата нови модела е и поддръжката на две SIM карти – една микро и едно eSIM, а както твърдяха и слуховете, за китайския пазар ще има варианти с две физически карти.

Предварителните поръчки за iPhone Xs и iPhone Xs Max стартират на 14 септември, а на пазара те ще бъдат на 21 септември, като за съжаление българия е във втората група държави, които ще получат доставка седмица по-късно. Що се отнася до цените, iPhone Xs стартира от 999 долара за 64 GB версия, а iPhone Xs Max – от 1099 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *