post

Десетият юбилеен модел iPhone ще поддържа бързо зареждане, но това няма да стане веднага. Когато най-сетне успеете да се сдобиете с телефона, безжичното му зареждане ще бъде със същата скорост, като това с кабел, а Apple ще промени това в следваща актуализация на iOS.

Това сподели Джим Далримпъл (The Loop), който имаше възможността да тества iPhone 8/8 Plus тази седмица. Без да навлиза в повече подробности от къде има информацията, Джим твърди, че скоростта на безжичното зареждане на устройствата „ще се увеличи малко по-късно тази година със софтуерна актуализация“ и най-вероятно е научил това от първа ръка, защото по-късно заяви и, че има малка вероятност батерията да се поврежда при непрекъснато използване на функцията.

Qi стандартът, с който работи безжичното зареждане на iPhone, поддържа скорост до 15 watt със спецификация 1.2.х. Все още не се знае кога компанията планира да пусне този така важен ъпдейт, но можем да предположим, че това ще се случи след като iPhone X  бъде пуснат в продажба, или когато фирмената подложка AirPower дебютира официално. Зарядните устройства от трети страни, като тези на Belkin и Mophie, вече предлагат скорост до 7.5 watt, а самата Apple препоръчва тези решения, вероятно поради факта, че AirPower все още не е готова.

Всъщност не за пръв път компанията добавя важна фнкционалност с последващ ъпдейт, тъй като това се случи и миналата година с портретния режим за iPhone 7 Plus, но сега като че ли доста неща остават за допълнително активиране, а сред тях са новата платежна услуга Apple Pay Cash и архивирането на съобщенията в iCloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *