post

Все още не знаем как точно ще се казва десетият юбилеен модел iPhone, но ако спекулациите се окажат верни, той ще е първият в историята на компанията, чиято начална цена ще прескочи психологическата граница от 1000 долара. С оглед на това може би трябва да си зададем въпроса кои негови функции са в основата на това?

Безжично зареждане
Много слухове предричат появата на тази така удобна функция в десетия юбилеен модел iPhone, като се спекулира относно това, че тя може би ще отиде по-далеч и ще позволи презареждане от разстояние, без да е необходимо телефонът да е точно върху подложката.

Изцяло стъклен корпус
Слуховете за основен редизайн тази година сочат изцяло стъклен корпус със стоманена рамка, което ще направи устройството още по-привлекателно и тънко и ще улесни безжичното зареждане.

OLED дисплей
Безспорно това ще е една от знаковите промени в новия iPhone, която освен нов форм-фактор, ще позволи и много по-голяма икономия на енергия и по-дълга автономност на батерията. Дисплеят ще се разполага от край до край на предния панел, като всички сензори и компоненти, ще бъдат вградени под него, а хоум бутонът ще бъде заместен от функционална зона в долната част на панела.

L-образна батерия
Животът на батерията безспорно си остава една от най-важните характеристики на съвременните смартфони и докато iPhone винаги са били много ефективни по отношение на този показател, слуховете сочат, че в следващия си модел компанията ще използва L-образна батерия, която ще позволи на устройството повече автономност, при запазване на външните му размери.

3D Touch
Една от най-емблематичните иновации на Apple през последните години е 3D Touch – функцията която към днешна дата не може да бъде имитирана от конкуренцията. По отношение на iPhone 8 се спекулира, че ще дебютира нейната следваща генерация, която ще донесе повече ефективност и точност от текущата версия.

10nm А11 чип
Собствената А серия чипове на компанията има добра репутация и е в състояние да се изправи срещу най-доброто от страна на конкуренцията. С оглед на това бихме могли да предположим, че следващото поколение чипове ще е още по-мощно и ефективно.

3D предна камера
Слуховете за комбинация от 3D предна камера и подходящ софтуер за разпознаване на лица са сред най-упоритите, свързани със следавщия модел на емблематичния смартфон и се очаква именно тази технология да дебютира есента, донасяйки цял набор нови функции, както за защита на личните данни, така и за евентуалното приложение на добавена реалност в някои апликации.

Intel XMM 7560 LTE modem
iPhone винаги са се славили с възможността си за бързо теглене и качване, дори и при използване на мобилни данни. Сега се говори, че Apple разполага с модема Intel XMM 7560, който е способен да увеличи скоростта до 1Gbps при сваляне чрез LTE, а това ще позволи на новия флагман на компанията да посрещне бъдещето и 5G.

Всъщност компанията е известна със своята потайност относно бъдещите си мидели и кое от всичко изброено по-горе ще стане реалност, ще разберем едва през септември, когато се очаква тя да отпразнува десетия рожден ден на своя емблематичен смартфон с този наистина обновен както от към дизайн, така и от към функции смартфон, а до тогава можем само да продължим да следим слуховете, свързани с него и да ви информираме за тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *