post

От години феновете на iOS очакват появата на тъмният режим за операционната система и той най-сетне ще е наличен с iOS 13, заедно със Swipe Keyboard, наречена QuickPath и множество подобрения в производителността и приложенията.

По време на своята конференция за разработчици, компанията обяви още Sign In With Apple за влизане в приложения с помощта на Apple ID и актуализирни Messages с потребителски профили и стикери Memoji.

Наред с това видяхме нови функции за браузване и редактиране на снимки и версия на Google Street View за Apple Maps, която до края на годината ще покрие територията на САЩ. Обновено е и приложението Reminders с повече функции за създаване на напомняния, а Messages автоматично споделя името и снимката на потребителя. Siri вече е с нов и още по-естествен глас, Car Play има нов интерфейс, HomePod може да разпознава гласовете на членовете на домакинството, а с iPhone или iPad вече ще можете да споделяте аудио с приятел, като доближите втори чифт AirPods до устройството.

Интересна е и опцията за въвеждане на текст с жестове върху клавиатурата, имаме по-лесно редактиране, а Files поддържа споделяне на папки в iCloud Drive и достъп до файлове на външни носители.

Цялостната производителност на операционната система е подобрена, отключването с Face ID е с 30% по-бързо, а приложенията се отварят значително по-пъргаво. Първата бета версия на iOS 13 вече е налична за разработчици, а за регистрираните в програмата потребители ще пристигне по някое време през юли, като ще е съвместима с iPhone SE и по-късни модели, а iPhone 6/6 Plus няма до поддържат новата версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *