post

Новата iOS 11.3, чиято първа бета версия за разработчици беше пусната миналата седмица, най-сетне ще добави една малката, но наистина полезна възможност за сортиране отзивите за приложенията в App Store.

Когато кликнете върху See All в секцията Ratings & Reviews на магазина, вече ще виждате рецензиите в четири категории – Most Helpful, Most Favorable, Most Critical и Most Recent. Първата от тях показва коментарите, получили отзив „най-полезен“, който можете да дадете и вие, като натиснете по-силно върху балончето с текста използвайки 3D Touch. Втората категория ще показва рецензиите с най-висока оценка от 5 звезди, третата обратното – тези с най-ниска оценка, а последната ще ги подрежда в обратен хронологичен ред, поставйки най-новите отгоре.

Тази промяна може и да не звучи като нещо важно, но всъщност е изключително полезна, като имаме предвид, че в магазина често можем да видим стари и вече изгубили значение отзиви, датиращи още от 2008 година. Може би си спомняте, че в по-ранните версии на софтуера, като iOS 9 например, те можеха да бъдат филтрирани на базата на най-новата версия или на всички такива за приложението, но тези опции бяха премахнати в iOS 10 и 11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *